Menu

Metin2 Wslerde En İyi Karakter Hangisidir?

Metin2 Wslerde En İyi Karakter Hangisidir?


Metin2 oyununda wslerde (vs olarak yada teketek savaş olarak da bilinir.) en güçlü ve en iyi karakterin hangisi olduğuna göz atacağız. Metin2 oyunu yapısı bakımından dört karakter sınıfının eşit kurgulandığı bir oyundur. Bu sebeple en iyi karakter diye bir genelleme yapılamaz. Fakat bazı karakterlerin bazı karakterler üzerindeki baskınlığını göz ardı edemeyiz.
http://i.imgur.com/y4SsThI.pngSuraları düşünürsek, Adil efsunlanmış 8 karakter (bedensel, zihinsel, karabüyü, büyülü silah, bıçakçı, okçu, ejderha gücü, iyileştirmeci) birbirine ölümüne dalsa muhtemelen en son ayakta kalacak KARABÜYÜ sura olacaktır. Ancak sorun şu ki; karabüyü suraların bu kadar dayanıklı olmasından dolayı oyundaki çoğu kişi ilk olarak kendilerini karabüyü suralara karşı güçlendirmeye yönelik efsun diziyor.
Bu nedenle hala körü körüne karabüyünün en “iyi” karakter olduğunu iddia etmek biraz basmakalıp düşünmek olur.
http://i.imgur.com/MzYcMOO.pngŞamanlar (özellikle Ejderha Gücü Şaman) WSlere 1 adım önde başlar denilebilir. Bunun nedeni herkesin şaman karakterinin ezik bir karakter olduğunu düşünmeleri ve bu yüzden item efsunlarken şamanlara karşı savunma efsunlarını kullanmazlar. Bu sayede şamanlar, hiçbir savunması olmayan karakterleri alt edebilme yeteneğine sahip olacaklar.
NOT: Güçlü bir şaman ile WSler uzun sürer ve genellikle bu uzun süren WS sonunda şaman kazanır. Bunun nedeni şamanların damagelarının diğer karakterlere karşı düşük olmasıdır. Fakat bunun yanında şamanların Savunma ve HP deki artıları bu durumu dengeler.
http://i.imgur.com/RALJ24J.pngNinja karakterini ele alacak olursak, ninja karakteri aslında oyundaki tartışmasız en iyi karakterdir. Fakat ninja karakterini oynamayı bilmeniz gerekir. Skill zamanlamalarınız ve mause kontrolündeki el beceriniz ile kendinizden daha yüksek bir karakteri bile Full HP ile yenebilirsiniz. Bunun nedeni ninjanın saldırı hızındaki fazlalık sayesinde karşı atak şansını düşürmesi ve yüksek damageli skilleri ile düşmanını çok kısa sürede alt etmesidir.
NOT: Güçlü bir ninja, şamanın tersine çok kısa bir sürede WS’yi yener.
http://i.imgur.com/rt1KYwz.pngSavaşçı‘yi sona bırakmamın nedeni, savaşçı karakterinin oyunun %60’ı tarafından kullanılmasıdır. Birçok kişi savaşçının en iyi damage’ı attığını sanar. Yanlıştır en iyi damage ninjadadır. Ayrıca birçok kişi savaşçının HP deki ve savunmadaki üstünlüğünü abartır. Oyundaki en iyi HP ve savunma ikilisi Şamandadır.
Savaşçı kullanacaksanız sabit bir hedefe yönelmeniz gerekir. Savaşçının gerek skilleri gerek komboları sabit bir düşman için ayarlanmıştır. (Örnek: Metin taşlarını en iyi ve hızlı savaşçılar keser.) Bunu lehinize çevirmek için düşmanınıza daha sinsice yaklaşmalı ve beklemediği anda hamlenizi yaparak mayıştırmalı sabit bir hedef gibi yok etmeniz gerekir. Bu koşullar çoğu kez sağlanmaz. Bu yüzden WS konusunda savaşçının başarılı olduğunu düşünmüyorum.

Ads middle content1

Ads middle content2