Menu

PayPal Dolandırıcılarına Dikkat Edin

PayPal Dolandırıcılarına Dikkat Edin

PayPal dolandırıcıları tekrar e-mail yoluyla ava çıkmış. Bu konuda dikkatli olmanızda fayda var.
paypal-dolandiricilarina-dikkat-edin

Your Account Has Been Limited” başlığını kullanarak PayPal taslağıyla birlikte bir e-mail  bugün hesabıma geldi. İlk başta telefonumda gördüğüm için şaşırdım. Neden diye soracak olursanız e-mailin geldiği e-mail hesabım yani info@muhammedaksam.com.tr hesabım ile bir PayPal hesabım mevcut değil.
E-maili biraz daha incelediğimde “accountservice@city-travel.ru” e-mail hesabına sahip “Customer Service” bir gönderen adı gördüm. Bak bak bak. Koskoca PayPal olmayan bir hesabımı sınırlayacak ve bu hesapla bana mail atacak. Neyse. E-mailin görüntüsü ise şu şekilde;
paypal-dolandiricilarina-dikkat-edin-2
Gördüğünüz gibi mail de İngilizce. Koskoca PayPal olmayan hesabımın dilini tahmin edemiyor. Login butonuna bastığınızda “http://secure-limitedpaypal.ml/” adresine gidiyor. Adresteki TLD olan .ml ise Freenom üzerinden ücretsizce tahsis edilen bir uzantı.
İlgili sitenin Whois kaydında ise şu bilgiler yer almakta;
Mali Dili B.V.
Point ML administrator
P.O. Box 11774
1001 GT Amsterdam
Netherlands
IP Adresi: 104.218.52.136
Çözümlenen Sunucu Adı: pekerjaan.bapakmu-ker.net
Eğer e-mail kutunuza böyle bir mail gelirse direk spam olarak işaretleyin ve silin. Siteye girip random bilgiler ile giriş yapınca gördüm ki hem ad soyad vs. bilgileri hem de kredi kartı bilgilerini istiyor. Umarım bu tuzağa hiçbir insanı düşüremez.
PayPal kullanan arkadaşlarınıza duyurmanız onlar açısından da yararlı olacaktır. Tekrar görüşmek üzere!

Ads middle content1

Ads middle content2