Menu

Çözüldü: iPhone Sallayınca Gelen Ses

Çözüldü: iPhone Sallayınca Gelen Ses

Bazı iPhone kullanıcıları, cihazlarını hafif salladıklarında çıkan sesten şikayetçi ve bunun nedenini merak ediyor. Arka kamera civarından gelen bu ses veya tıkırtı; birçok kesimce kamera lensinden kaynakladığı iddia edilip normal karşılanmakta. Ancak araştırmalarımız ve deneyimlerimiz sonucu bu sesin aslında o kadar da masum olmadığını gördük. Diğer platformlarda ve internet forumlarında ilgili durum problem olarak görülmediği için bir çözüm yolu da sunulmamış..

Evet, sıkı durun! Bu problem kamerada bulunan Wifi Anteninin arızalığı olduğuna işaret edebilir. Eğer son zamanlarda kablosuz ağlara bağlanmakta güçlük çekiyor ve wireless-ın sinyal (çekim) gücü sizi memnun etmiyorsa bingo, geçmiş olsun..  Artık sorunun Wifi & Bluetooth kaynaklı olduğunu biliyorsunuz, ilgili aparat düşmelere ve darbelere karşı çok hassas. Dilerseniz 15-20 TL gibi mâkul fiyatlara gittigidiyor gibi yedek parça satışı yapılan web sitelerinden sipariş verebilir, basit montajını kendiniz halledebilir ya da teknik servisten destek alabilirsiniz.
iPhone Wifi Az Çekiyor Sorunu – Çözümü
Öncelikle hatanın donanımsal değil de  yazılımsal veya modemden kaynaklı olma ihtimallerini düşünmelisiniz. Bunun kesin yöntemi de telefonuzun ağ ayarlarını sıfırlamak ve modeme reset atmak olacaktır. Eğer bu işlemlerden sonra halen sorun devam ediyorsa şu geçici yöntemi deneyebilirsiniz.
NOT : Bu yöntem bilgi verme amaçlıdır. Doğabilecek sorunlardan blog sitemiz sorumlu tutulamaz. Birçok kişi olumlu sonuç aldığını dile getirmiştir ancak riskli bir uygulamalıdır, tavsiye edilmez!
1- Telefonu kapatın ve batarya kısmını (Apple logosunun altı)  folyo ile kaplayın.
2- Arka kameranın hemen yanına (yani telefonun arka sağ üst köşesi oluyor) “iphone aşırı ısınma uyarısı verip kapanana kadar” saç kurutma makinesi ile (en düşük ayarda fazla yaklaştırmadan) üfleme yapın.
3- Akâbinde cihazı peçete ile sarıp buzluğa koyun ve 5 dakika bekleyip çıkartın.
4. Şaşırtıcı ama artık wifi tam çekiyor şekilde kullanabilirsiniz.
Yazı sonudur, yorum bölümünden iletişime geçebilir soru – sorunlarınızı iletebilirsiniz, bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

Ads middle content1

Ads middle content2