Menu

CMD Kullanarak İnternet Hızınızı Nasıl Artırabilirsiniz ?

CMD Kullanarak İnternet Hızınızı Nasıl Artırabilirsiniz ?


İnternet hızı güzel ülkemde halen problem olarak devam ediyor, özellikle fiber bağlantısı olmayan birçok internet kullanıcısı çok düşük internet hızlarıyla cinnet geçirecek duruma gelebiliyor bazen. Ancak birazdan size sunacak olduğum yöntemi deneyerek müşteri hizmetlerini aramadan internet hızınızı az da olsa artırabilirsiniz.

Öncelikle İnternet Hızınızı Kontrol Edin

Öncelikle İnternet Hızınızı Kontrol Edin
Öncelikle başlat menüsünden arama menüsüne CMD yazarak enter'lıyoruz veya tıklayadabilirsiniz ama yönetici olarak çalıştıracaksınız sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırınız. Daha sonra “ipconfig /all” komutu ile ip adresinizi görün ve ip adresinizi “ping -t” komutunun ardına boşluk bırakarak yazın ve enter'layın.

İp Adresinizi Yenileyin

İp Adresinizi Yenileyin
“ipconfig /renew” komutunu kullanarak ip adresini yenileyebilirsiniz ip adresinizi yeniledikten sonra internet hızınızda bir artış olduğunu görebileceksiniz.

Flushdns ile İnternetinizi Hızlandırabilirsiniz

Flushdns ile İnternetinizi Hızlandırabilirsiniz
Flushdns, DNS kayıtlarınızı yeniler, önbelleklenmiş olan DNS kayıtlarınızı Flushdns ile temizleyebilirsiniz. Böylece haftalar belki de aylar önceden kalmış olan DNS kayıtlarınızı yenilemiş olursunuz. “ipconfig /flushdns” komutunu kullanarak DNS kayıtlarınızı yenileyebilirsiniz, internet hızınızı artırmanın başka bir yolu da bu şimdilik internet hızlandırma konusunda sizlere aktarabilecek olduğum bunlar arkadaşlar, ilerleyen günlerde farklı yöntemleri de araştırıp yayınlayacağım teşekkürler.

Ads middle content1

Ads middle content2