Menu

Android'de Silinen Dosyaları Geri Getirme

Android'de Silinen Dosyaları Geri Getirme

Android'de Silinen Dosyaları Geri Getirme

Android telefonunuzda bir sorun yaşayıp dosyalarınızı kaybettiyseniz, 7-Data Recovery uygulaması imdadınıza koşuyor. Silinen dosyalarınızı kurtarmak için makalemize göz atabilirsiniz.
7-Data Recovery uygulaması, telefonunuzdan silinen sms, rehber, resim, video, uygulama gibi dosyalarınızı geri getirebileceğiniz başarılı bir dosya kurtarma aracıdır. Silinen dosyalarınızı birkaç basit adımla kolay bir şekilde geri getirebilirsiniz. Öncelikle aşağıdaki bağlantılardan uygulamayı indirip, kurulumunu gerçekleştirmeniz gerekiyor.
7-Data Recovery Suite
7-Data Recovery SuiteSilinen Dosyaları Kurtarma Programı

7-Data Android
7-Data AndroidAndroid Cihazlardan Veri Kurtarma Programı
Basit arayüzü ile dosya kurtarma işlemi sandığınızdan daha basit olacak. Kurulumu gerçekleştirdiyseniz, uygulamayı başlatmadan önce telefonunuzda Hata Ayıklama Modu’nu etkinleştirmeniz gerekiyor.  Bunun için şu adımları izleyin: Ayarlar > Geliştirici Seçenekleri  > USB Hata Ayıklama Modu. Etkinleştirdikten sonra 7-Data Recovery ‘i başlatın.
7-Data Recovery Suite
Açılış ekranındaki seçeneklere baktığımızda programın bilgisayarda dosya kurtarma işlemi için de kullanılabildiğini görüyoruz. Biz telefon için kullanacağımızdan Android Kurtar seçeneğine tıklıyoruz.
Android Cihaz Bağlantısı
Telefonunuzun USB Hata Ayıklama Modu’nu etkinleştirdikten sonra bilgisayara bağladıysanız, cihazınız hemen tanımlanacaktır. Sonraki seçeneğiyle devam ediyoruz.
Kurtarılacak Sürücüyü Seçin
Gördüğünüz gibi telefonunuzun bulunduğu sürücü tanımlandı. Bu sürücüyü seçerek Sonraki butonuna basıyoruz.
Kurtarılacak Dosyalar
Telefonunuzda detaylı bir tarama yapıldıktan sonra klasörleriniz ekranda görünecektir. Bu klasörler arasından kurtarmak istediklerinizin yanındaki kutucuğu işaretleyerek Kaydet butonuyla devam edebilirsiniz. (Kurtarmak istediğiniz dosyalar, fotoğraflarınız ise RAW Dosyalar klasörüne mutlaka göz atmanızı tavsiye ederim.)
Dosyaların Kaydedileceği Bölüm
Kaydet butonuna bastıktan sonra kurtarılan dosyaların nereye kaydedileceğini seçmeniz gerekiyor. Seçimi yaptıktan sonra OK butonuna basıp, kurtarma işlemini başlatıyoruz.
Dosyalar Kurtarılıyor
İşlemin tamamlanması, kurtarmak istediğiniz dosyaların boyutuna göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca bir de küçük tavsiye verelim. Eğer dosyalarınızı kaybettiyseniz, telefon hafızasına ya da hafıza kartına herhangi bir dosya kopyalamadan ya da biçimlendirmeden bu işlemleri gerçekleştirin. Bu şekilde dosyalarınızın sağlam haline ulaşma oranınız daha yüksek olacaktır.

Ads middle content1

Ads middle content2