Menu

En Güvenli İşletim Sistemi Windows 10

En Güvenli İşletim Sistemi Windows 10

Windows 10, başlat menüsünün geri gelmesi ve aynı zamanda sevilen işletim sistemi olan Windows 7’ye benzemesi sayesinde kullanıcılar tarafından çok sevildi. Windows 8 ve 8.1’e göre daha çok tercih edilebilir bir yapıya sahip olan bu işletim sistemi, aslına bakılırsa kullanıcıların pek de dikkatini çekmeyen ince detayları var.
Washington’da gerçekleştirilen etkinlikte konuşan şirket CEO’su Satya Nadella, Windows 10’un bugüne kadar yaratılmış en güvenli işletim sistemi olduğunu belirtti. Bu güvenliğin temel kaynağında hem sistemin en derinlerine kadar gömülü olan güvenlik mekanizmalarının olması, hem de sanallaştırma altyapısının varlığı bu durumu biraz açıklıyor. Böylelikle işletim sisteminize ve diğer dosyalarınıza zarar vermek isteyen kötü niyetli kişilere veya yazılımlara karşı önlem almak adına geçmişe göre daha sıkı bir defans kurulması da mümkün kılınmış durumda.
Ama Windows 10 Enterprise, Home ve Pro kullanıcıları artık Windows Hello adı verilen yeni güvenlik sisteminden de faydalanabilecekler. Bu sistem ise şifre kullanmadan güvenli giriş yapma olanağını sunabildiği için geleceğe yönelik büyük bir potansiyeli içinde barındırıyor.
Windows Hello adında ki bu sistem yapısı, aslında bir yüz tanıma sistemi ve işletim sistemine giriş yapabilmeniz için yüzünüzü kullanabilmenizi sağlıyor. Ancak tüm web kameraları ile çalışmayan bu güvenlik sistemi, maalesef buna uygun donanımlar gerektiriyor. Bu donanımlar olmadan kullanımı maalesef mümkün olmuyor. Yüzünüzü oldukça detaylı bir şekilde haritalandıran Hello yüz tanıma sistemi, sizden başka hiç kimsenin bilgisayarınızı kullanmasına izin dahi vermiyor.
Gelecek yıllarda Windows Hello sisteminin sadece Windows girişi değil, tüm diğer güvenlik mekanizmalarında kullanılması bekleniyor. Microsoft bu konuda oldukça kararlı olduğunu hissettiriyor diyebiliriz. Hatta şirket bu sisteme o kadar güveniyor ki, bazı durumlarda tek yumurta ikizlerinin bile diğerlerinin hesabına giriş yapamayacağını belirtmekte. Böylesine gelişmiş bir biyometrik koruma ise temelde Windows 10’u neredeyse aşılamaz bir kale haline getiriyor.
İlerleyen zamanlarda Windows 10’a yönelik virüslerin ortaya çıkmasıyla birlikte sistemin gerçekten bu kadar güvenilir olup olmadığını hep birlikte görme şansımız elbette olacak. Siz yine de antivirüs programlarından birisini kullanarak kendinizi korumayı unutmayın!

Ads middle content1

Ads middle content2