Menu

Blogger'da Kalıcı Bağlantı ve Önemi

Blogger'da Kalıcı Bağlantı ve Önemi

Blogger'da Kalıcı Bağlantı ve Önemi

Blogger'da önemli olan şeylerden birisi de kalıcı bağlantıdır. Bir çok kullanıcı ne işe yaradığını bilmediğinden suratına bile bakmamıştır. Arada ziyaret ettiğim blogların bağzılarında kalıcı bağlantı kullanılmadığını fark ettim ve bu yazıyı yazmaya karar verdim.

Kalıcı bağlantı yayın yazma yerinde sağ tarafta bulunan seçeneklerden bir tanesidir. 'Ne işe yarar?' diye soracak olursanız, kalıcı bağlantı=url... Yazınızda kullandığınız Türkçe karakterler url kısmında gözükmemektedir. Örneğin başığınız 'Gözlüğün Önemi' olsun. Url kısmında şu şekilde gözükmektedir;http://blogadı.com/tarih/gzln-nemi.html

Gördüğünüz gibi Türkçe karakterler url kısmında gözükmedi. Fakat Google bu gibi konulara önem verdiğinden yazınız daha aşağılarda gözükecektir. Bilmeyenler, bundan sonraki yazılarında dikkat ederlerse daha iyi olacağını düşünüyorum. Son olarak sizlere nasıl yapıldığından bahsedeyim.
Nasıl Yapılır?
Yazı yazdığınız bölümde sağdaki menüden 'Kalıcı Bağlantı' seçeneğine tıklayınız. Daha sonra 'Özel Kalıcı Bağlantı' seçeneğini işaretleyerek karşınıza gelen boşluğu yazınızın başlığına göre düzenleyiniz. Son olarak 'Tamamlandı' seçeneğini işaretleyerek işlemleri bitiriniz.

Son Sözler

Böylece kalıcı bağlantıyı kolay bir şekilde oluşturabilirsiniz. Basit bir işlem olmasına karşın önemi büyük olan bu işlemi daha önce paylaştığınız yazılar için yapamayacaksınız. Bundan sonraki yazılarınızda dikkat etmeniz dileğiyle.

Ads middle content1

Ads middle content2