Menu

Yeni Bataryalar Kaç Saat Şarjda Kalmalı?

Yeni Bataryalar Kaç Saat Şarjda Kalmalı?

  1. telefon batarya png ile ilgili görsel sonucu
  2. Yeni nesil bataryalar, fabrikadan şoklama yapılarak çıkarıyorlar. Bunun iki sebebi var. İlki, uzun transfer ve bekleme sürelerine karşı dayanıklık kazandırmak. İkincisiyse, bataryaların kullanım esnasında maksimum performans göstermesini sağlamak.
  3. Yeni nesil bataryaların tamamı, lityum iyon teknoloji kullanılarak geliştiriliyor.
  4. Bataryalardan bağımsız olarak; akıllı telefonlar, bataryaların doluluk oranlarına göre, USB bağlantısından elektrik aktarımını bloklayabiliyor.

Yeni Bataryalar Kaç Saat Şarjda Kalmalı?

Yukarıda saydığımız özelliklerden hareketle, yeni bataryalar kaç saat şarjda kalmalı sorusunu tekrar soralım. Bu soruyu herhangi bir satış danışmanına sorduğumuzda alacağımız yanıt, 6-16 saat arası geniş bir süreyi kapsayacaktır. Bir telefonu gerçekten 16 saat şarjda tutmaya gerçekten ihtiyaç var mı? Elbette yok. Birincisi, batarya dolduğu zaman akıllı telefon, akıllı davranarak; telefona elektrik akımını durduracaktır. İkincisi, lityum iyon bataryalar, yapılarının getirdiği bir avantaj olarak hızlı şarj oluyorlar. Üçüncüsü de şoklama meselesi. Fabrika çıkışında yapılan şoklama sayesinde, bataryalar kısmen dolu ve dayanıklı olarak size ulaşıyor.

Dolayısıyla, yeni bataryalar kaç saat şarjda kalmalı dediğimizde; ezbere 6-16 saat dememek gerekiyor. Bunun yerine vereceğimiz doğru cevap: Batarya dolu yazısını görene kadar olmalıdır. Batarya dolu yazısını gördüğünüz zaman, zaten telefonunuz elektrik talebini bitirecektir. =)

Son Sözler

İş yaşamımda bir Samsung mağazasında satış danışmanlığı da yaptığım için biliyorum. Her satışçı arkadaş bu soruya, bambaşka yanıt veriyordu. Ben de her farklı cevaptan sonra soruyordum: "Neden x saat şarjda kalmalı telefon?" diye. Her biri farklı cevap veriyordu. Ben de bunun böyle olmadığını açıklamaya çalışıyordum. Siz ne dersiniz, sizce yeni bataryalar kaç saat şarjda kalmalı? =)

Ads middle content1

Ads middle content2