Menu

PES 16 – PES 17 – En iyi Takımlar – En iyi Taktikler

PES 16 – PES 17 – En iyi Takımlar – En iyi Taktikler

PES 16 – PES 17 – En iyi Takımlar – En iyi Taktikler
Pro Evolution Soccer (kısaca PES), geliştiricisi Konami olan bir futbol oyun serisi. Yapım yeri Japonya’da Winning Eleven olarak pazarlanmaktadır. Her sene genellikle Eylül ayının ortasında yeni bir sürümle sevenleri ile buluşur.
Bu yazımızda PES 16 ve PES 17 için en iyi takımları, oyuncuları ve taktikleri sizler için sıraladık. Efendim.XYZ Editörleri olarak iki sürüm arasında transfer güncellemeleri dışında önemli değişikliklerin olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Gözlemlerimize göre PES 17 sürümünde kaleci kurtarışları daha gerçekçi hâle getirilmiş ve oyunun akışı olumsuz yönde yavaşlatılmış durumda. Birçok oyunsever playstation ve pc platformlarında hâlen PES 16 oynamakta. Bu neden ve nedenlerden dolayı PES 16 – 17 için ortak bir en iyiler listesi hazırladık, buyrun..
Uyarı : Arkadaşlarınıza sürekli kaybedip makara olanlardansanız vereceğimiz bilgiler ve ipuçlar sayesinde artık daha fazla kızmayacaksınız. Oyununun beceriden çok taktiksel anlamda ayarlamalar gerektirdiği tavsiyesini vermek isteriz.
PES 16 – PES 17 – En iyi Takımlar
1-) FC Bayern München (9.7/10)
Oyunun en iyi takımı tartışmasız Bayern Münih.  Eğer rakip oyuncu Bayern’i almışsa yapabileceğiniz tek şey sizin de Bayern’i almanız olacaktır. Acemi bir Fifacı arkadaşınıza bayerni verin, sizi  halt edebilir; o derece takımı abartmışlar. Robben, Ribêry, Müller ve Lewandowski (G.Stegers) gibi oyuncuları ile kadro kalitesinden bahsetmemize zaten gerek yok. Özellikle Robben’i ileri sağ açık oynatmanız durumunda kendisine göndereceğiniz uzun topların hepsini alacak hızlı ve çalımcı yapısı ile golü bulacaksınız.
2-) Real Madrid (9.4/10)
Real Madrid hızlı oyuncuları ile taktisel dizilişi kontra atak formatına uygun bir takımdır. Kanâtlarda C.Ronaldo ve G.Bale’nın hızlı yapısı atağa yansıtılmalı, uzak mesafelerden sert ve isabetli vuruş tekniğine sahip James Rodríguez’den verim alınmaya çalışılmalıdır. Kaleci vuruşları ve korner gibi kafa toplarında  Karim Benzema’nın ise kontrol, bitiricilik yönü değerlendirilmeli. Defans mevkinde D.Carvajal yerine Danilo tercih edilebilir.
3-) FC Barcelona (9.3/10)
Barcelona için en iyi taktik yapısı “Top çevirme oyunu” şeklinde olacaktır. L.Suârez = Santrofor; Messi = Gizli Forvet veya sağ açık; Neymar = sol açık (kanat forvet) görevine konulmalıdır. Özellikle Messi ve Neymar’ın adam eksiltme becerilerinden maksimum seviyede faydanılmalıdır. Rakitić ise OOS (Ofansif Orta Saha) olarak düzenlenirse defansif yönde top kesecek ve karşı takımın hızlı çıkmasını engelleyecektir. Ayrıca hücuma katkılarıyla forvetleri destekleyecektir.
4-) Chelsea (8.9/10)
Chelsea ofansif anlamda çok güçlü bir konumdadır. E.Hazard, Willian ve D.Costa ile rakibi abluka altına alabilir, farka gidebilirsiniz. D.Costa bitiricilik bakımından kusursuz bir formda!
5-) Juventus (8.7/10)
6-) Manchester United
şeklinde liste uzar, gider..
PES 16 – 17 En iyi Oyuncular
1-) Robben
2-) C.Ronaldo
3-) Messi
4-) Bale
5-) Neymar
PES 16 – 17 En iyi Taktikler
FC Bayern Munich
(Resmi büyütmek için üstüne tıklayın!)
Hazır Taktikler >> Topa Sahipken Takım Talimatları
Hücum Tarzları : Top Çevirme Oyunu
Kışkırtma : Kısa Pas
Hücum Bölgesi : Geniş
Pozisyon Alma : Dizilişi Koru
Destek Aralığı : 10 üzerinden 8 diş
Hücumdaki Kişiler : Çok
Topa Sahip Değilken Takım Talimatları
Defansif Tarzlar : Önde Baskı
Önleme Bölgesi : Orta
Baskı Yapma : Agresif
Defans Çizgisi : 10 üzerinden 7 diş
Yoğunluk : 10 üzerinden 7 diş
Defanstaki Kişiler : Çok
Destek ayarlarından Otomatik Ofsayt tuzağını açmayı unutmayın. Ayrıca Otomatik Oyuncu Değişikliğini “Çok Geç” olarak ayarlamanızda fayda var. Kaptanlığı da Robben’e atarsanız performansındaki artışı görebileceksiniz. Zaten oyunun en iyi kalecisine M.Neuer (90) sahipsiniz.
Real Madrid
(Resmi büyütmek için üstüne tıklayın!)
Hazır Taktikler >> Topa Sahipken Takım Talimatları
Hücum Tarzları : Kontratak
Kışkırtma : Kısa Pas
Hücum Bölgesi : Geniş
Pozisyon Alma : Dizilişi Koru
Destek Aralığı : 10 üzerinden 7 diş
Hücumdaki Kişiler : Çok
Topa Sahip Değilken Takım Talimatları
Defansif Tarzlar : Tam Defans
Önleme Bölgesi : Orta
Baskı Yapma : Agresif
Defans Çizgisi : 10 üzerinden 3 diş
Yoğunluk : 10 üzerinden 7 diş
Defanstaki Kişiler : Orta
Destek Ayarlarından Otomatik Ofsayt tuzağını açmayı unutmayın. Ayrıca Otomatik Oyuncu Değişikliğini “Çok Geç” olarak ayarlamanızda fayda var.
Destek Ayarlarından Basit Ayarlar >> Hızlı Kontratak ve Otomatik Seçilmiş Kadro >> Yeteneğe göre yapmanız diziliş için yeterlidir.
İpucu : 2 OOS veya 1 Göbek + 1 OOS ile oynamak rakibin kendi sahasından çıkmasını zorlaştıracaktır. Oyundaki tek amacınız ofansif oynayıp gol bulmak olmalıdır.
İpucu 2 : PES 17’de taktik ayarlarına yeni bir özellik eklenmiş. Defans ve ofansif yoğunluğunu otomatik değiştir şeklinde bir seçenek var, onu açık hâle getirmenizi önermekteyiz.
PES Lisanssız Takım İsimleri :
North London – Arsenal
London FC – Chelsea
Man Blue – Manchester City
North East London – Tottenham Hotspur
Merseyside Red – Liverpool
MD White – Real Madrid
Aktaracaklarımız bu kadar. Herkese iyi oyunlar! Görüşlerinizi yorum bölümünden bizimle paylaşmaktan çekinmeyin..

Ads middle content1

Ads middle content2