Menu

IP Değiştirme Programı Tor Browser

IP Değiştirme Programı Tor Browser

Tor Browser genellikle yasaklı sitelere girmek için veya anonim olarak internet dolaşımı yapmak için kullanılan, güvenlik konusuna dikkat edenler tarafından en çok tercih edilen tarayıcıdır.
ip-degistirme-programi-tor-browser
Tor Browser’ı kısaca özetlemek gerekirse içerisinde Vpn barındıran bir tarayıcıdır demek yanlış olmayacaktır. Tor Browser açıkken bakılan yasaklı siteler veya gizlilik, masaüstü arka planında açık olan diğer tarayıcılarda aktif olmaz. Yani Vpn özelliği sadece Tor Browser içindeyken geçerli olur ve bilgisayarın diğer hiçbir kısmını etkilemez.
Tor Browser’ın Kolay Kullanımına Dair Öneriler ve Kullanım Alanları
Bilgisayara ve telefonlara ücretsiz olarak indirilen Tor Browser’ın diğer tarayıcı programları gibi herhangi bir kurulum işlemi yoktur. Direkt olarak kullanılmaya başlar ve kullanımı sırasında herhangi bir reklam veya erişim engelleyici bir unsur ortaya çıkmaz.
Devlet tarafından yasaklı sitelere girişte, güvenlik amacıyla internetin ve sitelere erişimin yavaşlatıldığı durumlarda, aynı ip üzerinden oyun oynanmak istendiğinde kullanılabilir. Özellikle Facebook oyunlarında hile yapma amaçlı olarak aynı ip üzerinden oynanma imkanı sunar. İnternet üzerinden yapılan ve ip sınırlandırması olan indirme ve yükleme işlemlerinde Tor Browser ile çoklu kullanım sağlanarak avantaj elde edilebilir.
 Tor Browser’ın Özellikleri ve Avantajları
Tor Browser’ın kullanımına dair en çok tercih nedenlerinden birisi hafızasında herhangi bir veriyi saklamamasıdır. Yani veri kaydı tutmaz. Şifreler ve arama geçmiş kaydı bulunmaz.
Harici olarak kullanılan Vpn’ler internet hızını büyük ölçüde yavaşlatırken Tor Browser aynı zamanda bir tarayıcı olduğu için bu yavaşlatmaya neden olmaz.
Aynı zamanda Tor Browser’ın Deep Web’e giriş yapılmasını sağlamaktadır. Deep Web, içerisinde genellikle kötü amaçlı şeylerin bulunduğu normal internet tarayıcıları üzerinden ulaşılamayan verilerin gizli olarak ulaşıldığı platformdur. Tüm gizli sitelere anonim olarak giriş yapabilmek ve ardında iz bırakmamak için kullanılabilir.

Yorumlar

Yorum Gönder

Ads middle content1

Ads middle content2