Menu

Blog Sahiplerinin Kullanması Gereken Sosyal Medya Siteleri

Blog Sahiplerinin Kullanması Gereken Sosyal Medya Siteleri

Sosyal Medya
sosyal medya icon png ile ilgili görsel sonucu
Blog yazarlarının hepsi sitelerine çok fazla ziyaretçi gelmesini ister. Bu yüzden bütün blog yazarları fazla hit elde etmek için sosyal medya sitelerini takip ederler. Sadece hit elde etmek için değil güncel konular hakkında her zaman bilgi edinmek içinde blog yazarları sosyal medya sitelerini takip etmesi gerekir. Blog sahiplerinin kullanması gereken sosyal medya sitelerinden bazıları olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır.
Blog yazarları sosyal medya hesaplarını aktif olarak kullanmaları çok önemlidir. Bu hesaplar sayesinde hem daha fazla kullanıcıya ulaşabilirler hem de güncel konuları her zaman takip edebilirler. Yazımızın devamında sizlere bloggerların kullanması gereken sosyal medya siteleri hakkında bilgi vereceğiz.

1 – Twitter

Twitter en çok kullanılan sosyal medya hesaplarından birisidir. En güncel haberleri genellikle ilk Twitter üzerinden öğreniriz. Twitter’ın yıllar geçmesine rağmen kullanıcı sayısı düşmemiştir hatta artış göstermiştir. Twitter aynı zamanda sitelere SEO açısından da büyük değer katmaktadır. Blog sahibi olan kişiler blog konuları hakkında bir Twitter hesabı arak kendilerini daha fazla duyurabilirler.

2 – Facebook

Dünya üzerinde en çok kullanıcıya sahip olan sosyal medya sitesi Facebok’tur. Sitenin milyarlarca kullanıcısı vardır ve hiçbir zaman potansiyelini kaybetmemiştir. Bu yüzden blog yazarlarının da Facebook’u aktif olarak kullanması çok önemlidir.

3 – İnstagram

İnstagram özellikle fotoğraf blogları için mutlaka kullanılması gereken sosyal medya sitelerinden birisidir. Blog siteleriniz de paylaştığınız güncel yazıları fotoğraflar şeklinde İnstagram’da yayınlayabilirsiniz. Hatta kendinize özgü ürünlerinizin olduğu bir blog sitesine sahipseniz İnstagram üzerinden ürünlerinizin satışını yapabilirsiniz.

4 – Reddit

Reddit sosyal medya sitesi sayesinde blog hesabınıza indeks sağlayabilirsiniz. Reddit blog sitelerine trafik alma ve link alma açısından en faydalı sosyal medya sitesidir.

5 – Digg

Blog linklerinizi paylaştığınız bir sosyal medya sitesi mi arıyorsunuz? O zaman Digg sitesi tam size göre diyebiliriz. Digg sitesinde blog hesaplarınızda paylaştığınız içeriklerin linklerini paylaşabilirsiniz. Digg yabancı bir site olduğu için blog sitenize çok fazla trafik sağlamayabilir fakat SEO açısında oldukça kullanışlı bir sitedir.

6 – Google Plus

Google Plus’ı blog sahipleri çok fazla önemsemez fakat hem trafik hem de SEO açısından Google Plus gerekli bir sitedir. Bu yüzden blog sahiplerinin mutlaka kullanması gereken sosyal medya siteleri arasında Google Plus’da kendisine yer buluyor.

Ads middle content1

Ads middle content2