Menu

Youtube'dan Nasıl Para Kazanılır ?

Youtube'dan Nasıl Para Kazanılır ?


Ülkemizde yaygın olan Minecraft oyununa yönelik kanallar, bugün büyük ilgi görüyor. Ayrıca ülkemizde en çok ilgi gören Youtube kanalları genellikle teknoloji ve mobil cihazlar ile ilgili kanallar, oyun kanalları, kızlar için makyaj kanalları, Moda ve diğer stil kanalları ve çeşitli deney kanalları olarak görülüyor. Tabi dizilerden kesitler yayınlayan ve şarkı yayınlayan kanallar da itibar görüyor ama, biliyorsunuz. Bu yasa dışı bir şey.

Peki Anlat Bakalım Youtuberlar Nasıl Para Kazanıyor Diyorsanız;

Videoların içerisinde görmüş olduğunuz reklamlar, Google Adsense aracılığıyla yayınlanan Youtube reklamlarıdır. Bu reklamlar, Adsense'e kabul edilen yayıncılar tarafından videoların içine entegre edilebilir ve gösterim yada tıklama başı ücretlendirme olarak para kazanmalarını sağlar.

Öncelikli olarak kanalınızı gerek içerik kalitesi, gerekse izleyici kitlesi ve abone sayısı olarak iyi bir hale getirin. Aksi durumlarda Google, bazen sizi reklam için uygun görmeyebilir.

- Aşırı Cinsellik ve Çocuk Pornosu içeren videolar yayınlama,
- Telif haklarını ihlal eden videolar yayınlama,
- Yasadışı bilgiler paylaşan videolar yayınlama,
- Kullanıcılarda aşırı etki uyandırabilecek videolar yayınlama.

Yukarıdaki Gibi Durumlarda Paranız Yanabilir Yahut Reklamlar Kaldırırlar.

Adım Adım Youtube'dan Nasıl Para Kazanılır
1) Youtube'dan hesap ayarlarınıza gidin ve Para Kazanma sekmesine ulaşın. Buradan Para Kazanma seçeneğini aktif edin. (Eğer hesabınız iyi durumda değilse bu özellik pasif olacaktır.)

2)Para Kazanma sekmesinden Nasıl ödeme alacağım seçeneğine tıklayın ve AdSense hesabınızı oluşturun. Eğer mevcut bir Adsense hesabınız varsa, onu da Youtube kanalınızla senkronize edebilirsiniz.


3)Adsense tarafından gelecek kabul mesajını bekleyin, eğer kabul mesajı geldiyse kanalınızda reklamlar yayınlamaya başlayabilirsiniz. Hesabınızda 100$'ı aşkın bakiye biriktiğinde paranızı çekebilirsiniz.


Ads middle content1

Ads middle content2